onsdag 18 mars 2009

Analys av järnväg och grammatik



Åkarfrun har haft en djup förundersökning av dagens ämne. Åkarfrun har analyserat och letat uppgifter på nätet i två dagar nu. Åkarfrun har även ringt till sina truckerkompisar runt om i landet för att få tips om den stora olyckan i Ekträsk 2005. Åkarfrun har fotograferat och letat reda på ett USB-minne som Åkarfrun hade lagt på ett alldeles speciellt ställe så Åkarfrun skulle veta var det var....Inte fan trodde Åkarfrun att detta speciella ställe var i proppskåpet.....
Nu till dagens ämne.
Vägverket har tagit fram en ny skylt...se bild nr 2. Det står risk för fastkörning med maskintrailer VID järnväg..Åkarfrun tycker att det ska stå över järnväg. Vid tolkar Åkarfrun som jämte, bredvid etc. Vid järnvägarna har maskintrailers sällan problem att köra.. Det är ÖVER järnväg som dessa lågbyggda, balkstadiga, järnklumpar har problem. Dessa trailers kan lätt bli hängande p.g.a sin låga markfrigång och längd. Åkarfrun är själv mästerfotograf på bild nr 1. Åkarfrun körde varningsbil åt Herr Åkare i oktober 2005 när Byggare Bob var i magen. Grävmaskinen som Herr Åkare har lastat upp på trailern är den som flög 300 meter i Ekträsk. Den väger ca 38 ton. Men det var inte Herr Åkare som fastnade på järnvägen, Herr Åkare lastade denna söndertrasade klump i Norrland för vidare transport till Skåne. Maskintrailern fastnade i en plankorsning och kolliderade med tåget som då skickade iväg maskinen nästan 300 meter, tåget spårade ur, järnvägen blev förstörd, lokföraren skadades allvarligt (han hoppade ur tåget i farten)och järnvägsspåret blev naturligtvis avstängt en tid.

Kontentan av det hela är Vägverkets text som man kan förundras över, och som Åkarfrun kan tycka ge ett synnerligen förvirrande budskap.

Åkarfrun har en egen slutsats och vinkling av hur det verkligen fungerar:

Kör man vid järnväg har man inga problem.
Problemen kommer när man kör över järnväg.
Tilläggas kan att det tog 3,5 år att utveckla denna skylt.

Ha det bra och kram från Åkarfrun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar